Main content

Dormitories: Quad Rehabilitation Project

Renovations to the courtyard between the main residence halls and Outback

Project Update as of December 10, 2018

This summer the contractor began the first of two phases which will be completed next summer.  New accessible pathways were installed in the courtyard leading from Outback and the Fort Awesome area to the Main Dining Hall as well as to the Main Plaza level, along with infrastructure for new additional lighting.

Next summer’s work will include new landscaping, seating, performance area, gardens, and restored open play areas.

Project Overview

The ‘Quad” as it is referred to is, the courtyard located on the inside of the u-shaped residence hall (Big Haus, Crossroads, and Farside) and between the Outback residence hall located to the south. The campus’ Main Dining Hall also resides here. The courtyard is in a state of disrepair, with the majority of its sidewalks and pathways in a deteriorated and unsafe condition. Site drainage is a constant issue and overall site lighting is poor, adding to safety issues at night. This project will correct these issues, provide new accessible pathways between the residence halls and the Main Dining Hall, and create a safe environment for our students to enjoy and interact.

This project will correct these issues and removal all accessible barriers between the buildings and the Main Dining Hall.

 


Timeline:  Construction

Lead Agency: DASNY

Design: H2M Architects + Engineers

Contractor: DIA General Construction

Budget: $


Renderings & Construction Progress PhotosAerial view of new pathways in QuadAerial view of new pathways in Quad

Photo of Quad walkway under constructionPhoto of Quad walkway under construction

Rendering of proposed changesRendering of proposed changes

Photo of Quad courtyard under constructionPhoto of Quad courtyard under construction

Photo of Quad courtyard under constructionPhoto of Quad courtyard under construction